← Zpět na kalendář

Datum konání 6. 10. 2024
Čas konání 19:00 – 20:30
Místo konání Měšťanská Beseda – kino , Kopeckého sady 13, Plzeň
Kontaktní informace Tel.: +420 731 364 270 , +420 732 317 398
Vstupné 160 Kč, studenti, senioři 120 Kč, předprodej na webu Měšťanské Besedy
Pořadatel Centrum buddhismu Diamantové cesty Plzeň
Dokumentární film „Hannah: Cesta ke svobodě” vypráví příběh o Hannah Nydahlové a dobrodružství spojeném s uváděním tibetského buddhismu na Západě.
Film vykresluje divoké a idealistické kořeny Hannah za éry hippies v Kodani a následuje ji do hédonistického města Káthmándú, kde se v roce 1968 spolu s manželem Olem stali dvěma prvními západními žáky Jeho Svatosti 16. Karmapy – prvního vědomě se reinkarnujícího lamy Tibetu, člověka, který navždy změnil jejich život.
Hlavní část filmu nás nechává nahlédnout do jedinečného a inspirujícího milostného příběhu Hannah a Oleho a ukazuje jejich pevné odhodlání přinést buddhismus na Západ. Zobrazuje cestu velké ženy v popředí bouřlivého, neustále se měnícího světa, od Evropy a Severní Ameriky, přes pád komunismu ve východní Evropě a Rusku, až po únos provedený členy guerilly v Jižní Americe.
Dokument „Hannah“ odhaluje, jak je buddhistický ideál svobody, ve všech jeho podobách, aktuálnější dnes než kdykoli dříve a proč by všechno tibetské nemělo být automaticky považováno za svaté.”
6. 10. bude promítání doplněno o úvodní slovo, po skončení bude prostor pro dotazy.
Projekce 25. 10. se zúčastní tvůrce filmu Marta Kessler (produkce, režie), po filmu následuje debata.

Místo konání

← Zpět na kalendář


Pořadatel si vyhrazuje právo neumožnit účast na akci osobám ohrožujícím pořádání akce či bezpečnost jejích návštěvníků (například osobám, které jsou pod vlivem návykových látek či léčeny pro psychiatrické onemocnění), a osobám jednajícím v rozporu se zájmy a hodnotami, které pořadatel reprezentuje.